Tema: Rejs fra lænestolen

Favrskov Bibliotekerne anbefaler

Bemærk: Du kan bestille materialerne nederst på siden!

VERDEN RUNDT I LITTERATUREN
FAGLITTERATUR
Som forberedelse til ferieturen – eller som trøst hvis man ikke skal nogle steder – byder biblioteket på talrige muligheder for at rejse i fantasiens verden. I samme serie som Danmarks mest populære rejsebogsserie er udkommet en litteraturguide til rejser, som indeholder omtaler af skønlitteratur og rejsebeskrivelser fra en række destinationer. Litteratur tilføjer nye dimensioner til oplevelsen af rejsemålet, fra Paul Austers New York til Orhan Pamuks Istanbul. Her er en anderledes guidebog, der stimulerer lysten til at rejse – og til at læse.
Turen går til bøgernes verden. Af Kathrine Tschemerinsky (81)

FANTASTISKE FOTOGRAFIER
FAGLITTERATUR
Denne flotte coffee table bog er et oplagt valg for den, der gerne vil tage på rejse til alverdens mest fascinerende egne hjemme fra sofaen. Niagara Falls, bounty-strande eller isgrotter, valget er svært og der er mange fortryllende destinationer, men her kan man nå dem alle. 

Bogen er opdelt efter destinationernes beliggenhed rundt omkring i verden, Nordamerika, Sydamerika, Europa, Afrika og Mellemøsten, Asien og slutteligt Oceanien. Ved hver destination skrives der kort om det perfekte tidspunkt for besøget, om selve destinationen samt en smule historiske og geografiske data. Billedmaterialet er noget, man som læser straks bider mærke i. Bogen er spækket med de mest spektakulære og smukke fotos af de enkelte rejsemål.
Drømmerejser : 75 steder du skal se. Af Sophie Thoreau (40.4)

FAVORITSTEDER
FAGLITTERATUR
Bag den spektakulære titel gemmer der sig 40 ikke mindre spektakulære rejsemål som journalist og fotograf Steve Davey samt medfotograf Marc Schlossman har opsøgt i løbet af ni måneder. Resultatet er blevet en anderledes rejseguide, der dels tilbyder sig som inspiration, dels kalder på læserens nysgerrighed. Blandt de 40 udvalgte rejsemål er både destinationer kendt og beskrevet i andre sammenhænge (Taj Mahal i Indien, Ayers Rock i Australien, Venedig m.v.) og mindre kendte steder som Eilean Donan Castle i Skotland og Dead Vlei i Namibias sandørken. Rejsemål på kryds og tværs i alle verdensdele, hvert sted udstyret med 3-4 siders oplysninger og karakteristik samt et imponerende billedmateriale med ledsagende tekst. Afslutningsvis finder man praktisk information om, hvordan man når frem til de smukke og alle meget imponerende steder.
Uforglemmelige steder at se før du dør. Af Steve Davey (40.4.)

Ugens anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek
Du kan læse flere anbefalinger her

03.06.18