TEMA - Naturens spisekammer

Vilde planter, bær, rødder, svampe og tang - Spice din madlavning op med ingredienser fra naturen.

Bemærk: Du kan bestille materialerne nederst på siden!

SPISELIGE PLANTER
FAGLITTERATUR
Naturen bugner af vilde planter, bær, rødder, svampe og tang, som vi for smagens skyld kan bruge i den daglige madlavning. Det gælder bare om at få øjnene op for mulighederne, og denne bog er en fremragende håndsrækning til dem, der har tid og lyst til selv at sanke og anvende vild mad. Thomas Laursen lever af at indsamle vilde planter fra naturen til landets bedste restauranter og videregiver her sine erfaringer. Indsamler man selv vild mad, gælder det om at bruge sine sanser og vide, hvad man leder efter. Bogen er inddelt i biotoper som fx byen, hegnet, marken, løvskoven, grøften og stranden, og det bliver gennemgået, hvad man typisk kan forvente at finde de forskellige steder. Der er fotos og beskrivelser af planterne samt henvisninger til opskrifter andetsteds i bogen.
Vild – naturen ind i køkkenet. Af Thomas Laursen (57.1)

SANKEKALENDER
FAGLITTERATUR
Den kendte kok og iværksætter Claus Meyer guider i denne felthåndbog gennem 100 arter i den danske natur, så man kan komme hjem med alt fra blåmuslinger og brombær til strandkvan, brændenælder og violer. Det er en meget anvendelig både flora- og kogebog, der er let at gå til og med mange inspirerende opskrifter for alle, der har mod på at inddrage den vilde natur i sit køkken. Hovedvægten er lagt på planer, der beskrives grundigt med forekomster og anvendelse og alle er ledsaget af en tegning i klassisk stil fra bl.a. Flora Danica.
Meyers store naturalmanak. Af Claus Meyer (57.1)

DEN VILDE KOGEBOG
FAGLITTERATUR
Vilde planter har et højt indhold af vitaminer og mineraler. Sankningen af dem repræsenterer frisk luft, motion, spændingen ved at opdage de rigtige findesteder og hyggelige stunder med familien. Denne bog indledes med et afsnit om sankning af vilde planter, en sankekalender og information om sankeudstyr og opbevaring af de indsamlede plantearter. Dernæst følger beskrivelser og opskrifter med 54 danske urter, blomster, bær og svampe. Det er en meget lækker og indbydende kogebog og plante-opslagsværk i et gennemført nordisk design. Artsbeskrivelserne er grundige og alle opskrifter er illustreret med smukke farvefotografier. Retterne er lette at gå til og familien kan glæde sig til at afslutte sanketuren med en tur i køkkenet for at bruge de indsamlede planter og bær.
Mad med naturens vilde planter. Af Arne Mæhlum (64.17)

Ugens anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek

Du kan læse flere anbefalinger her

28.05.18