Tema: Når jeg ser et rødt flag smælde

30.04.18
Favrskov Bibliotekerne anbefaler

Bemærk: Du kan bestille materialerne nederst på siden!

ARBEJDERSANGE
CD
På denne arbejdernes internationale kampdag kan man dyrke nostalgien ved et genhør med kampsange fra 70’erne, som ny er blevet genudgivet. I sin tid i 1971 den anden plade (og første hele LP) udgivet på det sagnomspundne pladeselskab Demos og med sange af gamle koryfæer som Benny Holst og Jesper Jensen. Titlerne giver i sig selv et tidsbillede: ”Sang om drømmen”, ”Sang om merværdi”, ”Sang om arbejdskraften”, ”Sang om bevidsthed”, ”Sang om rigdom”, Sang om forskel” og ”Sang om at sige nej” – men heldigvis også ”Sang om at sige ja”.
Den første maj. Af Benny Holst og Jesper Jensen

200 ÅRS HISTORIE
FAGBOG
Overraskende nok findes der ikke mange samlede skildringer om arbejdernes historie i Danmark, men denne udgivelse af Selskabet til Forskning i Arbejderbevægelsens Historie er et glimrende oversigtværk. Bogen er selvfølgelig oplagt til opgaveskrivning, men bogens indbydende og blandede layout med illustrationer, fotos og faktabokse indbyder også til, at "almindelige" læsere og her især politisk interesserede vil kunne læse den med udbytte. Bogen er overskuelig inddelt i perioder og overskrifter: i tiden frem til 1900, fra 1900-1945 osv. og herunder igen i mindre temaer. Bagerst i bogen findes et stort noteapparat og desuden en meget omfattende litteraturliste.
Arbejdernes historie i Danmark 1800-2000. (30.1626)

POLITISK SATIRE
BILLEDVÆRK
Roald Als er kendt af de fleste som en af vores bedste satiriske tegnere. Her udgives et bredt udvalg fra 28 års tegninger udvalgt, grupperet og i store træk kronologisk gengivet efter periodens statsministre med korte supplerende tekster og kommentarer ved hans såkaldte neger Poul Einer Hansen. Det er den politiske satire, der er i centrum, og her er Roald Als' evne til at fange en aktuel situation eminent. Satiren og karikaturen er på samme tid skarp, ondskabsfuld, varm, rammende og meget morsom. Læst i småbidder er der stof til mange opløftende læsestunder. Et enestående dokument om 28 års dansk politisk historie, hvor politisk interesserede og yndere af den politiske satire får stof til flere timers underholdning.
En god socialdemokrat – et olmt tilbageblik på danmarkshistorien 1980-2008. Af Roald Als og Poul Einer Hansen (32.26)

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek.

Materialer