Tema: Myrer

09.04.18
Dyk ned i myrernes verden

Bemærk: Du kan bestille materialerne nederst på siden!

NATURVIDENSKABELIGT FOREDRAGFAGBOG Tirsdag den 17. april kan man på Hinnerup Bibliotek og flere andre steder i lokalsamfundet overvære en streaming fra et foredrag, der bliver holdt i Søauditoriet på Aarhus Universitet. Denne gang handler det om myrer. Foredraget holdes af seniorforsker i insekt- og planteøkologi Joachim Offenberg, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet. Han har også beskrevet emnet i en lille bog, der er udkommet i serien ”Tænkepauser”.Myrerne opfandt landbruget længe før mennesket opstod. De organiserer sig som superorganismer og er på flere måder mere succesfulde end mennesket. Hør hvordan forskerne er begyndt at udnytte myrernes egenskaber til bl.a. biologisk bekæmpelse af skadedyr.
Myrer. Af Hans Joachim Offenberg (58.441)

MYREKRYBENDE SPÆNDING
KRIMI
I dette fjerde bind i serien med den hårdtprøvede efterforskningsleder Roland Triel tager handlingen fart, da man finder det ilde tilredte lig af en mand, som er blevet dræbt af blodtørstige hærmyrer. Han bliver fundet i et nyt insektoplevelsescenter som snart skal åbne i Ørestaden – men hvem har sluppet de 125.000 myrer ud? Samtidig med opklaringen af denne sag, som trækker tråde tilbage til et politidrab i Spanien for 30 år siden, forsøger Triel stadig at løse mysteriet om mordet på sin kone på Myntevænget 19. Derfor skal man absolut have læst de foregående bind (1. bind hedder ”Løbende tjener”), inden man kaster sig over dette!
Marcherende myrer. Af Dennis Jürgensen

FOR NYSGERRIGE BØRN
LÆSE-LET BOG
Børn synes også, at myrer er spændende. Her kan de læse om, at myrer ikke bare er små, irriterende insekter. De er også meget fascinerende dyr, som på forskellig vis har tilpasset sig livet rundt omkring på jorden og kan forsvare sig mod store dyrs angreb. Bogen er en del af den velkendte serie "Små fakta". Over 32 sider fortælles der forskellige fakta om myrer generelt og om forskellige myrearter. Teksten har lix 17 og suppleres af en masse farvefotos og tegnede illustrationer, som forklarer og understøtter teksten. På forlagets hjemmeside kan der hentes opgaver til bogen til brug ved faglige læsekurser. Det er en spændende bog om myrer med mange interessante fakta. Man bliver virkelig imponeret over, hvor fantastisk et insekt myrer egentlig er, når man læser bogen.
Myrer. Af Lucy Bowman

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek.

Materialer