TEMA: LYDBØGER FOR HELE FAMILIEN

Læs med ørerne

Bemærk: Du kan bestille materialerne nederst på siden!

HULLERIKKERNE FRA SYVSTAMMETRÆET
LYDBOG Det hører med til ferieforberedelser at finde lydbøger, som både store og små kan finde adspredelse i – til lange køreture sydpå eller til plænen i sommerhuset. Når de som disse tre kan findes på ereolen er det ekstra nemt, så skal man bare have dem downloadet til telefonen inden afgang. Den første titel vil tiltale de voksne, der som børn har hygget sig med Troldepus-bøgerne. Hullerikkerne er nogle ca. 7 cm høje, menneskelignende væsener, der lever i hullerne i træerne. Hovedpersonerne er Birk og Ask fra Syvstammetræet, der efter et lille forbudt eventyr i trætoppen må af sted for at redde Ella, der er blevet bortført af en krage. Her kommer de ud på det helt store eventyr med flyvetur på ryggen af flagermus, sejltur på åkandeblad og møde med både nye venner og farlige steder og væsener. Der er både gys og spænding, kammeratskab, småskænderier og slåskampe - og helt nye bandeord.
Heltemod og kragelort. Af Josefine Ottesen
Findes også på www.eroelen.dk

FIS OG BALLADE
LYDBOG Forfatteren er berømt for sin krimier for voksne, men han har også skrevet en række gakkede højtlæsningsbøger for børn. Velskrevet i en løs og indimellem snakkende stil, der er udmærket at læse højt. En lillebitte 10-årig dreng, en pige og en skør professor eksperimenterer med pruttepulver. Én slags, der laver prutter, som kan erstatte kanonsalutten i Oslo på Norges nationaldag, og noget andet som får den pruttende til at flyve langt. Pudsige bipersoner og en kæmpe anakonda i kloakkerne er med til at skabe liv og løjer. Børnebøger om prutter er ikke automatisk morsomme, men her er det ok.
Doktor Proktors pruttepulver. Af Jo Nesbø
Findes også på www.ereolen.dk

ALLETIDERS KLASSIKER
LYDBOG Jeg så til min glæde, at en af min egen barndoms absolutte yndlingsbøger også kunne findes på ereolen. Her kan de lidt større børn og deres voksne hygge sig i fællesskab med en fantastisk fortælling. Jeg husker endnu fascinationen af den halvt udviskede tekst i en flaskepost, fundet i maven på en haj! Eftersøgningen af den skibbrudne kaptajn Grant fører hans børn og Lord Edward med følge på en lang og farefuld rejse langs den 37. sydlige breddegrad fra Chiles kyst tværs over Sydamerika, videre til Australien og New Zealand før Grant findes på en rigtig Robinson Crusoe-ø.
Kaptajn Grants børn. Af Jules Verne

Ugens anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek
Du kan læse flere anbefalinger her

17.06.18