TEMA: Jens Blendstrup

25.02.18
Nye sider af Blendstrup

Bemærk: Du kan bestille materialerne nederst på siden!

ANTOLOGI  Den 5. marts kan du opleve forfatteren Jens Blendstrup på slap line på Hinnerup Bibliotek. Her vil der være fokus på hans mest kendte og nyligt filmatiserede erindringsroman ”Gud taler ud”. Men vi har flere andre nye udgivelser med Blendstrups navn på titelbladet. Bl.a. har han bidraget til denne essaysamling, hvor 12 kendte århusianere af hjertet fortæller om deres kærlighed til Aarhus, og hvorfor den by er noget helt særligt. Beretningerne følges af en lang række stemningsfulde fotografier. Som det hedder: betragtninger fra en såkaldt storby om yndlingssteder, barndomsglimt, det århusianske storhedsvanvid og de muntre gadehjørner. Blendstrups bidrag hedder ”Jyllands Los Angeles”.
Vi elsker Aarhus. Fotograf Anders Bach, redaktør: Jørgen Høg. (46.4 Århus)

KONG DAVID OG HANS SØNNER
NOVELLER
Blendstrup har kastet sig over en meget lidt kendt historie fra Bibelen, der handler om kong David og hans to sønner Absalom og Amnon og deres indbyrdes stridigheder i forbindelse med Amnons overgreb på deres søster Tamar. Både far-søn forholdet mellem David og hans sønner og mellem David og Gud er tema i fortællingen, som er udfoldet i et univers, hvor nutid blander sig med fortid. Således bevæbner den ene bror sig med føntørrere, mens den anden melder hele familien ind i en rockerklub, der bærer rygmærket "Sons of king David". Bogen er ud over alle grænser fantasifuld og morsom. Uortodokse bibellæsere, ordekvilibrister og voksne med fantasien i behold som Blendstrup selv, vil være godt underholdt.
Ustyrlige sønner : en ukontrolleret gendigtning af Anden Samuelsbog kapitel 13-19.
Af Jens Blendstrup

HAVELÅGER
HYBRID
Denne bog lader sig ikke så nemt rubricere. Fotobog, digtsamling, strøtanker …
Fotografier af havelåger er sat sammen med korte tekster, der fantaserer over, hvem der mon bor inde bag lågerne. En lille kunstbog, hvor Lars Gundersen har fotograferet mange, mange havelåger, og forfatter Jens Blendstrup forestiller sig, hvem der mon kan bo inde bag disse låger. Farvebillederne er almene i den forstand, at der ikke angivet tid og sted, så havelågerne kan stå i en enhver by. Der er dømt Blendstrup for fuld udblæsning, og som kendere ved, kan det kun være rablende gak-gak, skøre sammenligninger og med et par pinagtigheder iblandt. Bogens sidste skæve låge har denne fine tekst: "Her boede livet. Fandens til fest".
Havelågebogen : trælåger, gitterlåger, fyldningslåger, jern- og smedejernslåger.
Af Jens Blendstrup (tekst) og Lars Gundersen (fotos)

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek. Du kan finde mere inspiration på www.favrskovbib.dk

Materialer