Tema: Hverdagens forførelser (uge 27, 2017)

11.07.17
Noget for øjnene, ørerne og sjælen!

Bemærk: Du kan bestille materialerne nederst på siden!

HVERDAGENS FORFØRELSER
FAGBOG/LYDBOG
Joan Ørting beskriver så godt hvordan vi mænd og kvinder er forskellige, og hvorfor vi ofte går galt i byen af hinanden. Hun kommer med løsningsmodeller til at komme bedre ud af det med vores partner, og så er hun bare dejlig at lytte til – jeg kunne ligefrem høre hende smile. Hun kommer med en god metafor hvor kvinden er et hav og manden et stort skib. Sommetider er havet blikstille, andre tider er det oprørt, men skibet skal stævne ud og navigere igennem havet, uanset vejr og vind. Singlerne får også et afsnit med på vejen i bogen der slutter med et kapitel om hvordan man gør verden en bedre ved at få andre mennesker til at føle sig værdsatte
Ta´mig. Af Joan Ørting

BALSAM FOR ØRE OG SJÆL
CD
Simon Kvamm skriver på sin hjemmeside at han inden sin seneste turne var en kende nervøs for om folk ville syntes at teksterne på ”Vandmand” er en kende skizofrene. Deri kan jeg godt følge ham for det er nogle ret bizarre tekster. Men hold nu op hvor er der bare meget indhold i teksterne som lytteren kan forholde sig til og reflektere over. I mit hoved og mine ører gav det mening, både på den sjove og den personlige måde. Som Simon Kvamm selv siger, er vi åbenbart mange der både er til salt og peber. Gør dig selv en tjeneste og hør ”Vandmand”. Numre jeg især vil anbefale, er: ”Slip”, ”Møtrik”, ”I luften” og ”Revner”. Hør den, den er suveræn!
Vandmand. Af og med Simon Kvamm

EVENTYR MED NOGET PÅ HJERTE
DVD
”Bag spejlet” er en fortsættelse til den succesrige ”Alice i Eventyrland”, og begge film er baseret på bøgerne af Lewis Carroll. Alice er blevet voksen og havner igen i Eventyrland hvor Hattemageren har mistet sin familie og er ved at gå helt i hundene. Alice beslutter sig for at hjælpe ham og tager ud på en farefuld og spændende rejse tilbage i tiden for at ændre på historien. Filmen er flot, farvestrålende, spændende, sjov og har noget på hjerte. Den er helt sikkert blevet en af mine ynglingsfilm.
Alice i eventyrland: bag spejlet. Instr. af James Bobin

Denne uges anbefalinger er skrevet af: Berit Lykke Madsen, Hadsten Bibliotek.

 

Materialer
Reservér
  • Bog

Ta' mig : en bog om hverdagens forførelser

Af Joan Ørting (2007)
Læs mere
Reservér
  • Cd (musik)

Vandmand

Af Simon Kvamm (2017)
Læs mere
Reservér
  • Dvd

Alice i Eventyrland - bag spejlet

Af James Bobin, Linda Woolverton, Stuart Dryburgh (2016)
Læs mere