Tema: Højtlæsning for større børn (Uge 30, 2017)

01.08.17
Det er faktisk synd at holde op med at læse højt for ens børn når de selv begynder at kunne læse. De lidt mere komplicerede historier kan de sikkert endnu ikke klare, og samtidig kan en spændende bog være afsæt for en fælles hyggestund og en god snak.

Bemærk: Du kan bestille materialerne nederst på siden!

NÆSTEN EN KLASSIKER
BØRNEBOG
”Løvedrengen” foregår lidt ude i fremtiden hvor olien er sluppet op. Der findes derfor ikke biler længere, til gengæld er man igen begyndt at bruge sejlskibe. Hovedpersonen Charlie bor i London. En dag forsvinder hans forældre, og Charlie får brug for sin evne til at tale med katte da han begynder at eftersøge dem. Ombord på et cirkusskib bliver han gode venner med løverne, han befrier dem, og nu starter en forrygende tur ned gennem Europa. Der er tre bind i serien, og man kommer så vidt omkring at man får lyst til at finde atlasset frem. Hvis man vil spare stemmen, har vi også bøgerne som lydbog.
Løvedrengen: store hemmeligheder, store katte, store eventyr. Af Zizou Corder

DEJLIG NØRDET
BØRNEBOG
Darkus’ far arbejder på Naturhistorisk Museum, men en dag er han sporløst forsvundet. Da hans mor er død, kommer Darkus til at bo hos en distræt onkel. Sammen forsøger de at finde ud af hvad der er sket, og Darkus finder ud af at der er ting i faderens fortid som han har holdt skjult for sin søn. Heldigvis får Darkus hjælp af sit nye kæledyr, en kæmpestor og hyperintelligent næsehornsbille, som han har døbt Baxter. Bagerst i bogen har forfatteren tilføjet en kortfattet entomologisk ordbog for at forklare nogle af de vigtigste begreber i forbindelse med de mange insekter der optræder i bogen.
Billedrengen. Af M. G. Leonard

EN FABELAGTIG SKRØNE
BØRNEBOG
Stedet er Portugal i starten af 1900-tallet, og fortælleren er den kloge og fingersnilde menneskeabe Sally Jones der selv har skrevet historien på en gammel skrivemaskine. Hun kan nemlig ikke tale, men forstår alt og kan skrive. Hendes tekniske snilde har gjort hende til en værdsat maskinmester ombord på hendes gode ven Mesters skib, men en dag bliver han uskyldigt dømt for mord, og Sally vil bevise hans uskyld. Omgivet af både venner og fjender følger hun et spor der fører hende til Indien hvor hun bliver flymekaniker hos en stenrig maharaja. Det er en historie ud over det sædvanlige som man aldrig bliver for gammel til at læse eller få læst højt!
Morderens abe. Af Jakob Wegelius

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek.

Materialer
Reservér
  • Bog

Løvedrengen : store hemmeligheder, store katte, store eventyr

Af Zizou Corder (2004)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Billedrengen

Af M. G. Leonard (2016)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Morderens abe

Af Jakob Wegelius (2015)
Læs mere