Tema: Hestebøger

08.05.23
Der er mange bøger om de skønne dyr på biblioteket. I børnebiblioteket har vi endda særlige hylder med deciderede ”hestebøger” – disse tre titler er dog fundet andre steder i rummet.

Om voksne hestepiger

Roman Dette er en meget smuk fortælling i et lyrisk sprog, der emmer af kærlighed til hesten. Fortællingen tager udgangspunkt i forfatterens erindringer som glad hestepige. Hesteverdenen forlades som sekstenårig, hvor livets andre veje følges, indtil vejen igen fører tilbage til et liv med heste. Sideløbende flettes mange faktuelle informationer ind om hestens kulturelle betydning gennem historien, herunder beskrivelser af nogle af tidligere tiders kvinders samspil med heste, ridekunst, sociale samfundsnormer og hvordan hesten næsten forsvandt fra Danmark med traktorens indtog i landbruget. Et eksempel på anderledes ny dansk litteratur og en på mange måder unik udgivelse.

Hvad jeg ved om kvinder på heste. Af Pernille Stensgaard

Et magisk venskab

Fantasy Første bind i en ny spændende serie, uden at det dog bliver alt for uhyggeligt. På øen Maoli bliver hvert menneske knyttet til en hest allerede som barn. De bliver herefter uadskillelige og kan mærke, hvad hinanden tænker. Hovedpersonen er den forældreløse pige Nilla, som bor hos øens kloge mand, Mester Jun. Han fortæller historier om øens legender, og Nilla og hendes hest Vinddanser elsker at ride hurtigt som vinden. En dag dukker en hårdt såret fremmed pige og hendes hoppe op hjemme hos Mester Jun, og Nilla bliver nødt til at blive hjemme for at pleje dem. Kan Nilla og Vinddanser stadig nå at vinde det årlige kapløb? Bogen er illustreret med smukke sort/hvide akvareller.

Stormhestenes Ø - venskab, vind og vild magi. Af Eva Hierteis

Startlæsning

Let fagbog Når børn er ved at lære at læse er det supervigtigt med bøger, som formidler god faglig viden med sjove og interessante historier, og som er lette at læse. Sebastian er en meget populær formidler af viden om alverdens dyr. Her fortæller han kort om heste og mennesker, hvorfor hesten er et fantastisk dyr og hvad de kan trænes til at udføre, hvorefter der præsenteres 8 forskellige heste gennem historien. Deriblandt den danske travhest Tarok, som var en stor stjerne. Bogen er selvfølgelig fyldt med flotte fotos og illustrationer og kan læses af børn fra ca. 8 år.

Verdensberømte heste. Af Sebastian Klein

Af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek

Tags