Tema: Handlingen foregår i London (uge 43, 2017)

23.10.17
Den største by i Europa er fyldt med historier - realistiske og fantasifulde, komiske og tragiske.

bemærk: Du kan bestille materialerne nederst på siden!

BOBLEN BRISTER
ROMAN
Det er 2008, og den økonomiske verden falder fra hinanden. På den fiktive gade Pepys Road i London rammer krisen også store som små, for vejen er et slags tværsnit af det engelske samfund, fra finansmanden Roger til den illegale indvandrer Matya. Gennem finanskrisens første år følger vi vejens beboere og deres trængsler. En dag modtager beboerne på vejen hver et anonymt postkort med teksten ”Vi vil have det, du har”. Er det terror, konceptkunst, markedsføring eller en grov spøg? John Lanchester har skrevet en intelligent satirisk, men også underholdende og menneskeligt vedkommende kollektivroman om forbrugsfesten der løb grassat – ikke bare i Storbritannien, men også herhjemme i lille Danmark.
Kapital. Af John Lanchester

SØSTRENES BÅND
ROMAN
Diane Evans blev nomineret til The Guardians debutantpris for ”26a”, en roman om tvillingesøstrene Georgia og Bessia. 26a er nummeret på det hus på Waifer Avenue hvor de vokser op, et hus fyldt med hemmeligheder, disharmoni og uartikuleret vrede. Evans skildrer tvillingernes helt særlige tosomhed, et næsten magisk univers som de selv har skabt med særlige regler og ritualer, og hvordan det brydes mod virkeligheden. Evans blander mesterligt skæbnefortælling og jordnær realisme – både Lady Dianas bryllup og død spiller en rolle i bogen – men allerfinest er skildringen af søstrenes sjælefællesskab.
26a. Af Diana Evans

ANDENVIOLINENS HISTORIE
ROMAN
David Nicholls brød internationalt igennem med ”Samme dag næste dag”, men inden da havde han skrevet to bøger hvoraf ”Den evige toer” netop var hans egen toer. Josh lever det perfekte showbusiness-liv med succes, penge og kvinder. Stephen kæmper med en skuespiller-karriere der efterhånden ligner en stadig nedtur. En dag møder han den vidunderlige Nora og forelsker sig hjælpeløst. Der er bare ét problem: Nora er gift med Josh. Nicholls fortæller vittigt og veloplagt den evige andenviolins historie – ikke helt på højde med ”Samme dag næste år”, men godt nok til at både gamle og nye læsere vil være underholdt.
Den evige toer. Af David Nicholls

Denne uges anbefalinger er skrevet af Thomas Damm, Hadsten Bibliotek.

Materialer
Reservér
  • Bog

Kapital : en Londonroman

Af John Lanchester (2013)
Læs mere
Læs bogen på nettet
  • Ebog

26a

Af Diana Evans (2009)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Den evige toer : roman

Af David Nicholls (2013)
Læs mere