TEMA: HÅNDARBEJDSFESTIVAL håndarbejdsfestival

Favrskov Bibliotekerne sætter fokus på emnet håndarbejde

Bemærk: Du kan bestille materialerne nederst på siden!

FARVESTRÅLENDE STRIK
FAGBOG 
Hvis man selv får lyst til at gribe pindene og frembringe mere traditionelle kreationer, kan man i denne bog finde en kombination af opskrifter og teori. Opskrifterne spænder vidt, idet der både er blevet plads til trøjer, huer, vanter og andet tøj til ham, hende og de små, og diverse praktiske og sjove ting til hjemmet. Teoriafsnittene medtager både helt grundlæggende teknikker og mere avancerede variationsmuligheder.
Den store strikkebog. Af Bente Myhrer og Lilly Secilie Brandal (64.64)

STRIKKEBOGSSHOW
FAGBOG
Da jeg var ung og mødtes med veninderne strikkede vi om kap, så strikkepindende glødede. Og jeg skal da love for, at hjemmestrik oplever en voldsom opblomstring, og der udkommer et væld af strikkebøger med ny inspiration. Som indledning til håndarbejdsugen kommer bibliotekar Camilla Sejerøe på besøg og fortæller om de nyeste og fineste strikkebøger. Hun medbringer derudover strik og garn, og der er plads til samvær, snak og masser af grin. Måske har hun også bogen om Jonnas trøjer med? Det er i hvert fald en rigtig flot strikkebog, der med sine fine kontrastfyldte farvesammensætninger giver inspiration til at give sig i kast med vævestrik
Jonnas trøjer. Af Jonna Balle (64.64)

HÆKLERIER OG ANDET GODT
FAGBOG
Inden ugen kulminerer med en strikkefestival om lørdagen arrangeret af LOF Midtjylland kan man lære at hækle dyr, lave små læderarbejder og binde fluer til lystfiskeri, ligesom der også er kreativt værksted for børn. Hvor aftenen om hækling koncentrerer sig om dyr, kan man blandt denne bogs 27 hæklede figurer – ud over elg, gris og krokodille – finde anvisning på at hækle f.eks. en bil med campingvogn! Opskrifterne forklarer både selve hæklingen og monteringen af de forskellige dele og er pakket ind i et utroligt lækkert layout.
Velkommen til hæklerummet. Af Annika Messing (79.32)

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek. Du kan du kan læse flere anbefalinger her.