TEMA - At gøre det rigtige

25.09.17
Det er ikke altid let at finde ud af hvordan man opfører sig korrekt. Her er 3 billedbøger der handler om "at gøre det rigtige".

Bemærk: Du kan bestille materialerne nederst på siden!

AT SIGE FRA
BILLEDBOG Noni er venlig og hjælpsom, og hun prøver altid at gøre det rigtige. Men hvad gør man lige når en klassekammerat bliver mobbet? Noni vil gerne hjælpe Hektor, men hun er bange for selv at blive holdt udenfor hvis hun griber ind. Nu er det bare sådan at det gør ondt i maven at lade være. Bogen ”Noni siger stop” handler om at følge ens mavefornemmelse, også selv om man sætter sig selv på spil. En rigtig god, stilfærdig bog om et meget relevant emne. ”Noni siger stop” er tredje del af serien om Noni, og hele serien giver en god indgangsvinkel i børnehøjde til dét at være lidt stille og forsigtig, men alligevel modig. Fra 4 år.

Noni siger stop. Af Heather Hartt-Sussman

TAKT OG TONE
BILLEDBOG
Hunden Emma Glam synes det er ved at være på tide at hendes otte ulvehundehvalpe lære lidt takt og tone. Det gør det nemlig meget lettere at gebærde sig ude blandt andre når man siger tak og venter på tur. Bogen er en sjov gendigtning af de gammeldags dyder man finder hos Emma Gad. Udgangspunktet er begrebet takt og tone der forklares med eksempler fra hundeverdenen og illustreres med karakteristiske og humoristiske tegninger. Den ironiske distance til begivenhederne gør bøgerne til en sjov fællesoplevelse for børn og voksne. Fra 4 år.

Emma Glams bog om takt og tone. Af Babette Cole

BARE DRENGESTREGER?
BILLEDBOG
De to gededrenge Dennis og Simon finder en tabt mobil og beslutter sig for at lave telefonfis. I adresselisten finder de nummeret på Trold som de har hørt er meget ond og led. Drengene beslutter sig også for at opsøge ham i virkeligheden og tage et grimt billede af ham. Det viser sig bare at Trold er en lille nuttet fyr der står og græder fordi nogen sender grimme beskeder til ham. Bogen giver en god anledning at tale om hvor grænsen går mellem sjov og mobning. Er det i orden bare at sende en sms til en man slet ikke kender – og endda en rigtig tarvelig og ondskabsfuld besked? En oplagt ”brugsbog” til forældre der har behov for en snak med børnene om mobiltelefoner og hvordan man skal opføre sig over for hinanden. Fra 5 år.
Troldetanker. Af Jeanne Willis

Denne uges anbefalinger er skrevet af Tina Andrea Klinge.

Materialer