Tema: Garanteret grineren (uge 26, 2017)

26.06.17
Tre gode bud til 8-12 årige drenge der kan lide et godt grin, men måske ikke er så vilde med at læse.

Bemærk: Du kan bestille materialerne nederst på siden!

NØRDERIER OG TOSSERIER
BØRNEBOG
Der er drøn på tegningerne og de sjove historier i de første bind i serien om 5. klasses eleven Tom Gates. Bogen er skrevet som var det en dagbog af Tom selv. På den måde minder den meget om den populære serie om Wimpy Kid. Der er krusseduller og tegninger i næsten alle sætninger så den er nem og overskuelig at læse. I den første bog får Tom eftersidning fordi han tegner sin lærer med overskæg, og så forsøger han at starte bandet Dog Zombie med sin bedste ven.
Tom Gates – min geniale verden. Af Liz Pichon

GRINAGTIGT MONSTER
BØRNEBOG
Mr. Hyde er normalt kendt som det uhyggelige alter ego til Mr. Jekyll. I denne børnebog er han dog den sødeste skolelærer. Der er dog et enkelt problem idet han faktisk bliver til et monster når han bliver ophidset. Monsteret er ikke uhyggeligt, men bare totalt uartigt og laver ballade. Det skaber en masse sjove situationer i Jakes klasse. Klassen holder nemlig af deres lærer og hjælper ham til at skjule hans hemmelighed. Der er mange skægge illustrationer som kan lokke de lidt læsemodvillige drenge til at åbne bogen og blive fanget af alle lærerens løjer. De første 3 bøger i serien er udkommet på dansk.
Min lærer er et monster. Af Sam Watkins

LIVSFARLIG DOUGHNUT PÅ EVENTYR
BØRNEBOG
Den sidste anbefaling gælder endnu en dagbogsfortælling som er helt gakgak. Roman er vild med doughnuts og kunne leve af dem. Derfor har han også en med på udflugt med skolen. Det ender bare galt, for der er andre der vil have fat i doughnutten, og Roman bliver kastet ud i et vildt og farligt eventyr. Han kommer på skadestuen, bliver involveret i et tyveri og en raketopsendelse og kommer til at farve sin lærers hamster blå. Der er underholdning for alle pengene, og særligt drenge fra 9 år vil synes om bogen der også handler om venskaber og om at være anderledes. Hvis vi er heldige bliver efterfølgeren om en Chicken Nugget også oversat til dansk!
Syltetøjsdoughnutten der ødelagde mit liv. Af Mark Lowery

Denne uges anbefalinger er skrevet af Rebecca Munk Jepsen, Hinnerup Bibliotek.