Tema: Alle tiders røverhistorier (uge 22, 2017)

29.05.17
Sjove og spændende røverhistorier for børn!

NB: Du kan bestille materialerne nederst på siden!

VILDE (SØ)RØVERHISTORIER
BILLEDBOG + CD
I denne skønne billedbog fortæller Onkel Reje fra DR's Ramasjang skøre sørøverhistorier og vrøvlevers for den forsagte ven Brille. Vi hører blandt andet om kæmpekrabben Ronaldo, den skæggede havfrue og mange andre skabninger. Bogens historier bevæger sig rundt i universet fra Onkel Rejes Sørøvershow hvor det er OK både at bande og drille. Det er herligt politisk ukorrekt og grænseoverskridende og frem for alt underholdende. Bogen er inddelt i en række korte historier adskilt af vrøvlevers, og den er illustreret med fotokollager. Fra 5 år.
Onkel Rejes sørøverhistorier. Af Mads Geertsen

EN MODERNE RØVERFAMILIE
HØJTLÆSNING
Vilja har udsigt til en gabende kedelig sommerferie men den udvikler sig pludseligt meget anderledes da hun bliver kidnappet af en ægte røverfamilie. Det bliver starten på en vild sommer for Vilja! I begyndelsen længes hun hjem og planlægger hvordan hun skal slippe fra røverne. Men det ender dog med at hun ombestemmer sig, og det bliver hendes bedste sommerferie nogensinde. ”Min sommer med røverfamilien” er en anderledes historie og en rigtig morsom bog som vil underholde både den voksne der læse op, og børnene der lytter på. Fra 5 -10 år.
Min sommer med røverfamilien. Af Siri Kolu

NÅR MOMOR SOVER
BILLEDBOG
Denne klassiske billedbog husker du måske fra din barndom. Jan Lööf laver de mest finurlige tegninger, og efter min mening er det en historie der holder endnu. Mormor tror at morfar har arbejdet hele livet hos postvæsenet, men når hun sover til middag afslører han sit sande jeg og tager sit barnebarn med ud på sørøvertogter. På rejserne bliver de blandt andet taget til fange af morfars gamle fjende, den arabiske sørøver Omar, men heldigvis lykkes det dem at slippe fri og nå hjem igen inden mormor vågner. Kan du lide historien, er der masser af andre Jan Lööf-bøger at vælge mellem. Fra 5 år.
Min morfar er sørøver. Af Jan Lööf

 

Materialer
Mads Geertsen: Onkel Rejes sørøverhistorier
Reservér
  • Billedbog

Onkel Rejes sørøverhistorier

Af Mads Geertsen (2016)
Læs mere
Siri Kolu: Min sommer med røverfamilien
Reservér
  • Bog

Min sommer med røverfamilien

Af Siri Kolu (2013)
Læs mere
Reservér
  • Billedbog

Min morfar er sørøver

Af Jan Lööf (1974)
Læs mere