Tema: 1967 - Summer of Love (uge 36, 2017)

04.09.17
Tirsdag d. 12. september fejrer Favrskov Bibliotekerne 50-året for ”The Summer of Love” med en aften i fredens, kærlighedens og frem for alt musikkens tegn! Tag med på et musikalsk trip tilbage til 1967 – stedet er Café Sløjfen, Hadsten og tidspunktet kl. 19.30.

Bemærk: Du kan bestille materialerne nederst på siden!

CD Blandt kandidaterne til kærlighedsårets største udgivelse finder vi naturligvis Beatles’ klassiker ”Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”. De fire englændere havde røget pot med Dylan og trippet med The Byrds og leverede med ”Sgt. Pepper” og singler som ”Strawberry Fields Forever” og ”All You Need Is Love” en perfekt blanding af pop og psykedelia. Eksperimenterne var allerede begyndt med den foregående lp ”Revolver”, men blomstrede fuldt på ”Sgt. Pepper”. Selve lydstudiet var blevet et instrument som beatlerne og deres producer George Martin spiller virtuost på.  
Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Med The Beatles

CD Med den nye psykedeliske rock fulgte også nye typer musikere og sangere. En af de vigtigste figurer var Janis Joplin der viste en helt ny vej for kvindelige kunstnere. Janis var kompromisløs og brød alle regler for vokal ”god opførsel”. Hun debuterede på plade i 1967 sammen med Big Brother & the Holding Company og tog publikum med storm på Monterey-festivalen.
The Essential Janis Joplin. Med Janis Joplin

CD Et andet navn der brændte igennem både på Monterey og på plade i 1967 var Jimi Hendrix. ”Are You Exprerienced”, indspillet i London, revolutionerede elguitarens rolle i rockmusikken – i 2003 udnævnte tidskriftet Mojo det til at være det bedste guitaralbum nogensinde. Men ”Are You Experienced” er mere end en guitarfest, den er også en samling langtidsholdbare sange og et blændende sammenspil med et fantastisk backingband i form af Mitch Mitchell (trommer) og Noel Redding (bas).
Are You Experience. Med Jimi Hendrix

CD Men det var ikke alt der var fred og kærlighed i 1967. The Doors havde allerede slået helt andre og dystre toner an på deres debutalbum ”The Doors”, og med årets anden udgivelse ”Strange Days” bekræftede Jim Morrison sin rolle som visionær rockpoet, mens resten af bandet perfektionerede det musikalske udtryk. ”Strange Days” indeholder måske ikke så store hits som de foregående ”Light My Fire” og ”Break On Through”, til gengæld hænger den bedre sammen som en musikalsk helhed.
Strange Days. Med The Doors

Denne uges anbefalinger er skrevet af Thomas Damm, Hadsten Bibliotek.

Materialer
Reservér
  • Cd (musik)

Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band

Af The Beatles (2009)
Læs mere
Reservér
  • Cd (musik)

Strange days

Af The Doors
Læs mere