TEMA - Godnathistorier på eReolen

30.03.20
Mie fra Hammel Bibliotek foreslår her 3 gode godnathistorier, du kan finde på eReolen.

Populære billedbøger

E-bog Selvom børn godt kan lide at få læst den samme historie flere gange er I måske ved at trænge til fornyelse i disse biblioteksløse tider. Heldigvis ligger der også billed- og højtlæsningsbøger på e-Reolen. Desværre måtte besøget af forfatteren bag bøgerne om Sallys far aflyses, men vi satser på at finde en ny dato til efteråret. I mellemtiden kan man finde de fleste af titlerne om den kiksede far som e-bøger. Det kan faktisk være rigtig hyggeligt at sidde sammen i sofaen med computeren eller i sengen med en tablet, hvor man både kan kigge billeder og læse teksten. 
Dengang Sallys far var dreng. Af Thomas Brunstrøm


TV-stjerne på bog

E-bog Alle børn kender Rosa fra Rouladegade fra fjernsynet, og hun har også besøgt Favrskovbibliotekerne flere gange med sit kageshow.  Nu kan man møde Rosa i en række godnathistorier hvor hun fortæller om sine oplevelser med sin spionfar og sin bagermor, og vi hører om hvordan det gik til da Rosa bagte sin allerførste hemmelige overraskelseskage! Det er hverdagshistorier hvor Rosas personlighed som man kender fra Ramasjang skinner tydeligt igennem. Bogen egner sig til højtlæsning fra 4 år. 
10 historier om at være lille Rosa. Af Rosa Gjerluff Nyholm


En spændende fagbog

E-bog Mange børn er mest interesserede i faglige emner, og selvfølgelig kan man også bruge godnathistorien til at blive klogere sammen! Sebastian Klein er en dygtig formidler, som ligeledes er kendt fra TV og har gæstet biblioteket. I denne bog fortæller han om store, mærkelige, uddøde og forhistoriske dyr i luften, på land og i vand. Bogen kan fint bruges sammen med børn på 6-9 år. 
Der er 100 dyr i rækkefølge efter hvornår de sidst har levet, fra en kæmpereje, der levede for 500 millioner år siden til kinesisk floddelfin, som levede indtil 2007.  Det er en spændende, illustreret  bog for dyreinteresserede, som giver et overblik over hvornår dyr er uddøde, og måske hvorfor. 
De 100 mest fantastiske fortidsdyr. Af Sebastian Klein

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek. Alle tre bøger ligger som ”blå titler” på e-Reolen, dvs. de kan bruges uden udlånsbegrænsning.
Du kan finde mere inspiration til digitale ressourcer på www.favrskovbib.dk

Materialer