TEMA - Familiefilm

06.04.20
Mie fra Hammel bibliotek foreslår 3 gode film som hele familien kan se sammen.

For de større børn

Film Normalt benytter mange den lange påskeferie til en hyggelig tur i biografen med familien. Det er der desværre ikke mulighed for i år, så i stedet var det måske en ide at samles omkring en god familiefilm på filmstriben. 13-årige Benjamin bor på børnehjem. Hans mor er forsvundet, og han tror hun er død. Benjamin er superhacker, og en dag opsøges han af nogle skumle regeringsfolk med hemmelige optagelser, der tilsyneladende viser, at hans mor stadig er i live. De vil have Benjamin til at lokke hende frem, da hun er nøglen til en storstilet operation, der handler om magten i landet. En underholdende spændingsfilm for hele familien, hvor Benjamin i mange neglebidende scener bruger sine evner som hacker. 
Hacker. 

En hyggelig bamse

Film Det er sjældent at en toer overgår den første film, men det er faktisk tilfældet med filmatiseringen af de gode gamle bøger om Paddington, den rare og temmelig naive bjørn fra Peru, der er havnet i London.  Paddington gør sig de allerstørste anstrengelser for at skaffe den helt perfekte fødselsdagsgave til sin elskede tante Lucys 100 års dag, og han mener også at have fundet den i form af en helt speciel bog. Nu arbejder han hårdt for at skaffe pengene til at købe den, men i mellemtiden bliver bogen stjålet – og hvad værre er: Paddington er under mistanke for at have gjort det. En rigtig sød og sjov film, som er en velfungerende blanding af animationsfigurer og menneskeskuespillere. 
Paddington 2 

Alene i rummet

Film Drengen Villy er ude på en rumekspedition med sine forældre. Deres rumskib bliver ramt af en meteorstorm, og Villy bliver skudt alene af sted i en rumkapsel med den otte-benede robot Flash som selskab.  Han nødlander på en uudforsket planet, der er fyldt med eksotiske og ikke mindst farverige planter og væsner. Villy må trække på alt sit mod og alle sine kundskaber for at overleve. Det er en flot animationsfilm, hvor de mange fremmede væsner mest af alt ser nuttede ud, så filmen er ikke mere uhyggelig end at de mindste godt kan være med – filmen frarådes dog for børn under 7 år. Det mest skræmmende er nok forestillingen om at være helt alene i verden uden sine forældre.
Villy og monsterplaneten


Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek.
I bibliotekets lukkeperiode er der skruet op for antal lån på filmstriben, så se bare løs!
Du kan finde mere inspiration til digitale ressourcer på www.favrskovbib.dk

 

Materialer