LYT: Poesi for børn - rim, rytme og form

09.12.19
Marianne Iben Hansen skriver rimede, rytmiske fortællinger for børn. Når man læser dem, går det let som en leg - men når de skal skrives, holder forfatteren tungen lige i munden.

Gode børnerim ruller af tungen, de er sjove, overraskende og er med til at lege sproget ind, også hos de allermindste. Når man som voksen læser Marianne Iben Hansens rimede børnedigte går det let som en leg, men hvis man går med Marianne i maskinrummet ser man, hvor komplekst et bygningsværk der skal til, for at holde fortællingen svævende. 

Marianne Iben Hansen mestrer den svære kunst at skrive til både barnet, der lytter, og den voksne, der læser højt - og de tilsyneladende letbenede rim kan man også få lov at spejle de lidt svære følelser, eksempelvis i Lille Frøken Pingelpot og Mørkemusen, hvor ensomhed, forsigtighed og det at føle sig anderledes, behandles på fineste vis. 

LYT med og lad dig tryllebinde i det seneste afsnit af LYT - en podcast om lyrik, når Marianne Iben Hansen i samtale med formidler Thomas Glud fortæller og læser op af sit forfatterskab. 

Find LYT i din podcast-app eller via Lytlyrik.dk. De fleste af afsnittene findes desuden på eReolen - og flere er på vej!

Klik her for at komme direkte til afsnittet med Marianne Iben Hansen

LYT er produceret af Silkeborg Bibliotekerne og Vejle Bibliotekerne og er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen. Abonnér på LYT i din podcast-app og anmeld os i iTunes/Apple Podcast. 

Oprindeligt skrevet af Maria Louise, Silkeborg Bibliotekerne.

Tags
Materialer