DR Romanklubben

Hør og se her hvad årets nominerede forfattere til dR romanprisen 2020/21 fortæller om deres bøger. Siden vil blive løbende opdateret med interviews med de næste nominerede forfattere. Du kan også læse mere om Årets DR Romanpris på Litteratursiden.

Anna Elisabeth Jessen er nomineret til DR Romanprisen 2020 med sin debut Om hundrede år. Anna Elisabeth Jessen, der har en baggrund som dokumentarist, skildrer en sønderjysk slægt gennem flere generationer med følgerne af Første Verdenskrig som den røde tråd. 

Carsten Müller Nielsen er nomineret til DR Romanprisen 2020 for 'De døde fylder dagene med en smag af mønter'. Romanen kredser om den historiske Tjernobyl-ulykke i 1986.

Kristian Bang Foss er nomineret til DR Romanprisen 2020 for 'Frank vender hjem'. Det er en svær kunst at balancere mellem humor og alvor, men det lykkes på blændende vis for Kristian Bang Foss i samtidsromanen om to familier fra vidt forskellige samfundslag.

'Ophav' diskuteres i bibliotekernes læseklubber og her på Litteratursiden i januar. I Eva Tinds roman er Sui, Kai og Miriam nomader i deres eget liv og længes hver især efter svar på fundamentale spørgsmål: Hvor er min oprindelse? Hvad definerer mig? Hvad er alternativet? 

'De nærmeste' blev diskuteret i bibliotekernes læseklubber og her på Litteratursiden i december. Lotte Kirkeby kredser i sin gribende roman om sorg. 

Materialer