Læsekredse

Bliv oprettet som læsekreds hos Favrskov Bibliotekerne

En læsekreds læser den samme bog, som man bagefter diskuterer. Det er en rigtig god måde at dele læseoplevelsen på, og derfor tilbyder Favrskov Bibliotekerne at skaffe bøger til lokale læsekredse. Nye og eksisterende læsekredse er altid velkomne til at henvende sig for råd og vejledning hos bibliotekets personale. Vi hjælper også med at oprette nye læsekredse. Hvis du gerne vil deltage i en læsekreds, så henvend dig på dit lokale bibliotek.

Lånerkort og låneregler
Læsekredse kan låne kasser med 10 eksemplarer af en titel eller få reserveret en anden titel hjem. Læsekredsene får et egentligt læsekreds-lånerkort. Læsekredsen må kalde sig, hvad den har lyst til, men biblioteket har brug for navn og adresse på en kontaktperson. Kontaktpersonen er ikke økonomisk ansvarlig, og læsekredsen kan ændre kontaktperson når som helst.

Læsekredsene skal ikke betale bøder og får mulighed for at beholde bøgerne i 6 uger (biblioteket vil dog gerne have bøgerne retur hurtigst muligt, når de er læst). Læsekredsene bedes til gengæld hente og aflevere bøgerne samlet. Det må gerne være en anden end kontaktpersonen, der henter bøgerne. Det er op til den enkelte læsekreds at holde styr på, hvem der hæfter for den enkelte titel (noter f.eks. navn og stregkodenummer). Der sendes en påmindelse 14 dage efter lånetidens overskridelse, og hvis bogen ikke afleveres, sendes herefter en regning.

Om læsekredskasserne
Favrskov Bibliotekerne indkøber bøger der egner sig godt til diskussioner specielt til læsekredsene.
Se hvilke læsekredskasser i kan låne

Booking af læsekredskasser 
Du kan finde kasserne ved at søge på Læsekredskasse i søgefeltet øverst på siden.
Bestilling af læsekredskasser skal ske via login med læsekredsens lånernummer og pinkode her på Favrskov Bibliotekernes hjemmeside.

Titler der ikke findes som læsekredskasse
Du kan bestille andre titler end dem, der findes som læsekredskasse. Bemærk, at hvis det drejer sig om en ny eller meget populær titel, er det måske ikke muligt at skaffe den i tilstrækkelig mange eksemplarer. Vi opfordrer altid til, at man er ude i god tid, meget gerne 14 dage før de skal bruges.

Litteratursiden.dk
Litteratursiden.dk er en guldgrube af baggrundsmateriale og anmeldelser af bøger:
Besøg litteratursiden her

Læsekompasset
Læsekompasset er bibliotekernes nye inspirationsværktøj til voksne læsere af dansk skønlitteratur. Det er en helt ny måde at søge efter litteratur på, for du søger efter stemninger, skrivestil, tempo, sprog osv.
Besøg Læsekompasset her

Bibliotek.dk
Giver dig gratis adgang til anmeldelser på nyere bøger. Søg på artikler og bogens titel, hvorefter du kan læse anmeldelser og artikler online. Opret dig som bruger og log ind for at læse artiklerne direkte på skærmen eller print dem.
Besøg Bibliotek.dk her