Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
125 kr.
Bibliotek
Target
For alle
Foredrag & debat

Mathilde Walter Clark

22.02.24
Hvordan minkene forsvandt ud af minksagen

I efteråret 2020 sad Mathilde Walter Clark isoleret i sit hjem og så de nationale minkaflivninger på tv, men billederne stemte ikke overens med den historie der blev fortalt. Vi hørte om papir—om jura og hjemmel og om hvis skrivebord noget lå på hvornår. Men hvorfor stod vi pludselig i døde dyr til knæene? Hvem var de egentlige ofre? Hvem var de skyldige. Er der overhovedet nogen der går fri? Og hvad sker der med os, når dyrene bliver fortrængt fra vores historier? I det øjeblik man opfatter dyrene som dyr og ikke som ting ændrer historien sig fundamentalt. Som var det en kriminalgåde følger Mathilde Walter Clark et andet spor end medierne. Sporet fører ud i verden—til gaskamrene i USA, til korruptionsbekæmpelse i Kina, og til opdagelsen af hvordan man hjemme i Danmark slanker en mink. Undervejs bliver mediedækningen og de historier vi bliver præsenteret for taget grundigt ved vingebenet. Oplev et levende og spændende foredrag med udgangspunkt i bogen, "Det blinde øje", hvor vi får helt nyt perspektiv—ikke bare på et stykke Danmarkshistorie vi troede vi kendte, men på os selv.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening, afd. Favrskov.

Der tillægges et gebyr på 10 kr. pr. ordre uanset antal billetter. Ved aflysning refunderes dette ikke. Der kan købes billetter til forsalgspris frem til 1 time før arrangementet starter.

Det er muligt at tilkøbe plads til fællesspisningen via Skafferiet.dk. Denne aften serveres der hapsere og en lille sød ting. Vi spiser kl. 17.30.